Mijn werkwijze

Een van de meest voorkomende vragen die hondenbezitters stellen is: hoe moet je nu die leuke pup opvoeden? Of die herplaatser? 
Die vraag wordt zelden gesteld wanneer de lang verwachte, schattige pup in huis komt.  Meestal komt die vraag pas naar boven wanneer de hond wat ouder wordt en hij ongewenst gedrag begint te vertonen zoals: bijten, opspringen, aan de lijn trekken, …Of wanneer de herplaatser er is en er toch een aantal problemen komen bovendrijven. 

 

De Ideale hond is een ontspannend hond. Maar hoe krijg je een ontspannend hond?

Om een ontspannen hond te krijgen, begint het bij de baas. Als jij niet ontspannen bent, gaat de hond zeker niet ontspannen zijn.
Honden reageren namelijk op lichaamstaal en emoties, op wie wij zijn en wat wij doen.

Het is dus belangrijk om de juiste lichaamstaal te spreken en daarbij ook de juiste energie te hebben. Maarja, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. 

 

Er is namelijk een reden waarom het nu blijkbaar niet lukt. Maar wat die reden dan is......als je dat wist had je het waarschijnlijk al opgelost en was je nu niet hier aan het lezen. 

En dat is helemaal ok! Want je hoeft niet alles zelf op te lossen. Het kan ook juist heel fijn zijn dat er iemand van buitenaf eens mee kijkt. 

 

Wanneer wij samen aan de slag gaan, beginnen we bij jou, het baasje. 

Samen gaan we op onderzoek uit. Waar loop je tegenaan, waar zitten de blokkades, waarom lukt het nu niet en wat heb je nodig om het wél te laten lukken? En....HOE ga je dat ook werkelijkheid maken. 

 

Wanneer we dat samen hebben uitgevogeld gaan we uiteraard ook nog naar de hond kijken.

Er is al heel wat inkt gevloeid om het gedrag van honden uit te leggen en te vertellen hoe je nu precies een hond opvoedt. Sommige schrijvers slagen daar heel goed in, anderen slaan de plank soms compleet mis.  Naar mijn mening is het belangrijk je hond op een eenvoudige manier te leren begrijpen, naar hem te luisteren, met hem te communiceren en vooral aan te tonen dat je een betrouwbare begeleider bent. Jullie zijn een team.

 

In het kort uitgelegd komt het hierop neer:

Onze huishond stamt oorspronkelijk af van de wolf die nog steeds in een familie leeft. Om in het wild te overleven hebben wolven een hele goede taakverdeling. Deze taakverdeling is er gewoon. Daar wordt geen ruzie over gemaakt of om gevochten. Ieder lid van de familie is wie die is. Jouw hond leeft vandaag ook in jouw familie, al bestaat die slechts uit enkele gezinsleden. In jouw familie geldt nog steeds diezelfde samenwerking voor een hond. 


Het is aan jou om de taak van opvoeder op je te nemen en duidelijk te maken waar de grenzen liggen. Het is echter ook jou taak om je hond te leren begrijpen zodat je ook in kunt spelen op zijn behoeftes. Dus om met je hond samen te werken zodat jullie beiden kunnen zijn wie je bent. Je hond leert zo, dat wanneer hij bepaald gedrag vertoond, hij hiervoor beloond wordt, maar ongewenst gedrag ook geremd wordt. 

 

Loop jij tegen gedrag aan dat jou erg frustreert en lukt het je niet dit om te buigen naar een ontspannen aanpak zonder frustraties, boos worden en straffen? Lukt het niet om samen een team te vormen , de blokkades weg te halen en samen in contact te staan?

 

Voel je vrij om te mailen, bellen of appe zodat we samen een GRATIS groeigesprek in kunnen plannen.

In dit groeigesprek gaan we kijken waar je nu tegen aan loopt, wat je graag zou willen en hoe je daar zou kunnen komen., kosteloos en zonder verdere verplichtingen

 

De verandering die jullie samen door gaan maken maken je sterker als persoon maar zeker ook als team met je hond.

 

 

De Begleidingstrajecten

Ik werk met hondeneigenaren die echt zo veel mogelijk willen halen uit de band met hun hond. 

Daar doe ik 3 dingen voor:

1) Ik leer ze hun hond beter begrijpen

2) Ik help ze positief groeien samen met hun hond

3) Ik laat ze ervaren dat ze hun eigen keuzes mogen maken mbt de opvoeding van hun hond. 

 

 

Omdat ieder probleem anders is, zijn ook de begeleidingstrajecten anders. Ik werk daarom niet met standaard begeleidingstrajecten. 

WIl jij graag weten wat bij jou zou passen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Naar aanleiding van het gratis groeigesprek kunnen we samen kijken wat bij jou past.