Puppytraining

 

De meeste mensen gaan netjes met hun hond naar een reguliere hondenschool, want dat doet iedereen en dat hoort zo. 

 

Je hond leert een uur lang verschillende trucjes en daar wordt hij goed voor beloond. Tenminste, wanneer je een hondenschool hebt gekozen waar alleen positief getraind wordt. Daarnaast zijn er ook nog hondenscholen waar ook met correcties en straffen gewerkt wordt. De hond wordt dus gedwongen om bepaalde dingen te doen, niet echt bevorderlijk voor de relatie met je hond.  

Wanneer je nu thuis tegen problemen aan loopt, ga je met je vraag naar je trainer op de hondenschool. Maar dat is vaak lastig......zij kennen de thuissituatie niet. Zij hebben geen enkel idee hoe jouw hond zich thuis gedraagt en kunnen je dus ook geen goed advies geven. 

 

Om daarin te voorzien heb ik puppytraining opgezet. Op deze manier kun je een ideale combinatie maken. Socialiseren op de hondenschool, en thuis werken een aan ontspannen relatie met je hond. 

Ik kom naar je toe, je hoeft dus niet naar een hondenschool maar leert je hond begeleiden in zijn dagelijkse omgeving. Bij inschrijving spreken we samen af wanneer ik naar je toe kom. Dit hoeven ook geen aansluitende weken te zijn, er kunnen ook een aantal weken tussen zitten wanneer je dit fijner vind.

 

Wat er zoal ter sprake komt tijdens de begeleidingsmomenten:
- Omgang met je pup
- Positief trainen; zonder harde straffen of fysieke correcties

- Zindelijk worden
- Alleen thuis leren zijn
- Tuigje of halsband

- Hondentaal; wat vertelt het hondenlichaam ons?
- Wandelen met een ontspannen lijn
- Voorkom uitvallen naar andere honden
- Ontmoetingen met andere honden aan de lijn
- De baas volgen
- Terug komen
- Hoe begeleid ik mijn hond in het bos
- Wat te doen in lastige situatie

- Hersenwerkjes

 

Uiteraard bespreken we ook steeds hoe het de afgelopen weken is gegaan, en waar jullie evt tegenaan zijn gelopen of vragen over hebben.

 

Alles gaat dus in overleg en kan aangepast worden naar jullie behoefte.

 

Mocht je meer willen weten, neem dan contact met me op via het contactformulier op deze website.